Dominique Kleiner

Het is groot toeval dat Dominique Kleiner zich waagde aan de schilderkunst. Op een dag ontving hij de complimenten van een buurman over een muurschildering, die hij in zijn logeerkamer had aangebracht. Die buurman, zelf een amateurschilder, prees zijn elegante penseelstreken. Dominique begon met  het maken van kopieën van grote meesters als Modigliani en sindsdien is hij niet meer gestopt.

Oorspronkelijk komt hij uit Noord-Frankrijk maar hij verhuisde om professionele redenen naar Fécamp in Normandië. Hoewel de landschappen van deze regio zeer dicht bij zijn kunst staan, schildert hij ook de stad, de haven, de straat, muzikanten; altijd op zijn eigen manier: "Ik hou ervan wanneer er beweging op het canvas is. Ik huldig graag de energie om elk landschap tot leven te brengen.

Zijn bijna kinderlijk visie maakt dat je de kunstenaar wilt vergezellen op zijn dagelijkse reizen. Hij schildert alleen olie op doek en werkt altijd met een mes. "Na vele jaren van onderzoek vind ik dat de beste manier om mezelf uit te drukken".

Hij schildert graag de zomer. Na twee jaar geëxposeerd te hebben in Libanon en in Honfleur (Calvados, Frankrijk), verkoopt hij zijn werken wereldwijd, van Hong Kong tot de Verenigde Staten. Zijn volgende project: binnen enkele jaren een eigen galerie openen "in the sun", in Zuid-Frankrijk of in het buitenland.

Producten

€ 595,00

Dominique Kleiner

Jour de plage

€ 595,00

Dominique Kleiner

Un matin en Bretagne

€ 595,00

Dominique Kleiner

Lumière d'automne

€ 595,00

Dominique Kleiner

Les moustaches bleues de Dali