Kev Munday

Kev Munday creëert kleurrijke, utopische werelden en nodigt de kijker uit om er een tijdje in te leven. Geïnspireerd door mensen kijken en het alledaagse, overdrijft en viert Kev het gewone en streeft hij ernaar dat zijn kunst alle leeftijden aanspreekt.

In de traditie van kunstenaars als Hieronymus Bosch kunnen de schilderijen van Munday worden gelezen als een 'vol prentenboek', waarin rijkelijk gedetailleerde scènes worden weergegeven met mensen, dieren, wezens en voorwerpen die wachten om ontdekt en geïnterpreteerd te worden door de toeschouwer.

Met behulp van gedurfde lijnen en blokkleuren creëert de levendigheid van Munday’s stijl een boeiende visuele ervaring. Zijn iconische publieksschilderijen tonen een zee van unieke individuen die hulde brengen aan de schoonheid die in diversiteit te vinden is. Elk individueel portret wordt evenveel gewaardeerd. Alles bij elkaar genomen is het effect een opvallende visie op de gemeenschap die meer is dan de som van de afzonderlijke delen.

Kev begon zijn artistieke carrière op 16-jarige leeftijd en de eerste creatieve inspanningen van Kev kwamen in de vorm van straatkunst; het schilderen van muren en het achterlaten van stickers, plakkers en andere markeringen op straatmeubilair. Pas een paar jaar later stelde een collega-kunstenaar voor om zijn kunstwerken op canvas over te brengen en hij voelde zich meteen aangetrokken tot de oppervlakte. Voortbouwend op de stijl die hij in zijn straatwerk had ontwikkeld, bleef Kev werken met spuitverf en stiften, waarbij hij gebruik maakte van de levendige kleuren en krachtige lijnen die tot nu toe nog steeds in zijn werk aanwezig zijn.

De kunst van Munday is tentoongesteld in enkele van de grootste galerijen van Groot-Brittannië, waaronder de Royal Academy of Arts, de Arnolfini en de Hayward Gallery. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om live kunstwerken te produceren op kunstbeurzen en evenementen. Eerdere optredens waren onder meer The Affordable Art Fair Amsterdam, Fresh Art Fair Ascot en London Fashion Week. Kev's kunst wordt wereldwijd verzameld en de afgelopen jaren vonden er tentoonstellingen plaats in Frankrijk, Nederland, België en Duitsland.

In 2019 werkte Kev Munday samen met IKEA om een kleurposter uit te brengen. Van de gedetailleerde illustratie in zijn kenmerkende stijl zijn wereldwijd meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Kev's werk wordt vaak bestudeerd op scholen en hij ontvangt graag foto's van werken van leraren over de hele wereld die zijn creaties hebben gebruikt om hun leerlingen te inspireren.

Producten

Verkocht

Kev Munday

People watching series

€ 350,00

Kev Munday

The not so far distanced future black

€ 350,00

Kev Munday

The not so far distanced future copper