Gerke Rienks

Gerke Rienks is een Nederlandse kunstenaar, geboren in Groningen. Hij begon zijn carrière op 16-jarige leeftijd en verhuisde later naar Amsterdam. De popart van Rienks toont beroemde muzikanten en, meer dan vaak, aantrekkelijke vrouwen.

Het eerdere werk van Gerke Rienks is tamelijk anders. Rienks begon als abstract schilder. Zijn inspiratie kwam van bekende Nederlandse kunstenaars als Karel Appel en Willem de Kooning. Zijn vroege werk staat bekend als De Friese Jaren. Pas eind 1990 stapte Gerke over op een meer figuratief genre; pop art. Dit evolueerde naar het geweldige werk dat hij vandaag maakt.

Gerke Rienks gebruikt een zeer herkenbare techniek om zijn kunst te creëren. Het heet anamorfische kunst. Om precies te zijn, gebruikt hij een anamorfe techniek genaamd paper cuts om verbluffende pop-art te creëren. Als je te dicht bij een van zijn werken bent, zie je alleen maar een stel zwarte strepen. Maar als je uitzoomt, zie je de bedoeling van de artiest. De zwarte strepen zijn zo uitgelijnd dat ze duidelijk mensen uitbeelden.

Producten

€ 325,00

Gerke Rienks

Angelina Jolie

€ 325,00

Gerke Rienks

Sophia Loren

€ 325,00

Gerke Rienks

Marilyn Monroe