Saskia Bremer

Een colorist pur sang, zo staat Saskia Bremer in de kunstwereld bekend. Zij werkt in Portugal en Nederland. Vele mediterrane titels getuigen van haar voorliefde voor warm en zonnig Europa. Het optimisme dat haar werk uitstraalt, de helderheid en de warme kleurstelling, het zijn dergelijke aspecten, die het werk van Saskia Bremer geliefd maken bij een breed publiek.

Saskia Bremer begint haar kunstenaarsbestaan pas halverwege de jaren negentig. Ze heeft er dan al wel diverse avondcursussen en een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag op zitten. Eenmaal ontworsteld aan de strenge normen en regels van de academie, begint zij haar eigen stijl te ontwikkelen. Spontaniteit en intuïtie zijn daarbij de belangrijke peilers.

Saskia Bremer: "Mijn werk ontstaat zonder vooropgezet plan. Als ik bezig ben, dan komt er een ogenblik dat ik zeg: het is genoeg geweest. Dan smeer ik die verf die nog over is op een stuk karton en leg dat op de grond. Je kunt soms dagen achter elkaar bezig zijn en dan wordt het niks. Je denkt dan: Het is allemaal saai, het deugt niet. Maar de volgende dag ga je weer aan het werk. De stukken kleurig karton hopen zich op. Soms zie je opeens iets, dan is het raak. Zo gaat dat bij mij. Inspiratie komt door aan het werk te gaan. Gewoon beginnen, elke dag opnieuw." Bijna als vanzelfsprekend schildert ze met acryl. Deze sneldrogende verfsoort sluit naadloos aan bij haar spontane manier van werken.

Producten

€ 215,00

Saskia Bremer

This is Portugal

€ 140,00

Saskia Bremer

Riverside village

€ 265,00

Saskia Bremer

Boa Vista

Verkocht

Saskia Bremer

Pedragosa