Ad Verstijnen

Ad Verstijnen is geboren op 18-08-1946 in Arnhem. Opleiding: Academie voor Beeldende Vorming, opleiding voor Teken-en Handvaardigheidleraar te Tilburg

De artistieke loopbaan van Verstijnen begon al in zijn jonge jaren. In de loop der tijd ontwikkelde hij eigen methodes en technieken en expirimenteerde met allerlei materialen zoals ribbelkarton, jute, plastic en structuurmaterialen. Mede door het gebruik van deze materialen ontstonden er karakteristieke werken.

Zijn recente schilderijen worden gekarakteriseerd door een krachtig handschrift en een sterk sprekend kleur gebruik. Er ontstaan op deze manier stabiele composities, niet van humor gespeend.

De jeugdtekeningen van zijn kinderen, Maaike en Edgar waren vaak een bron van inspiratie. Het optimisme hierin sprak hem aan. Hij begon dit steeds meer te zien en te waarderen.

De stijl die hieruit voortkwam toont duidelijk verwantschap met de felle kleuren en spontane expressie van de internationale Cobragroep. Ad Verstijnen schildert de directe leefwereld van het kind: kind met poes, fiets, vogeltje, en bal. Al deze afbeeldingen symboliseren de vrijheid en hebben niets te maken met de normen en regels van de volwassen maatschappij. Zo maakt de kunstenaar zich bewust los van de op de academie aangeleerde normen. De laatste tijd maakt Ad Verstijnen ook steeds meer ruimtelijk werk.

De schilderijen en beelden van Ad Verstijnen bevinden zich in vele verzamelingen. Particulieren, bedrijven, de overheid en musea kochten zijn werk aan. Op talrijke plaatsen is zijn werk te zien o.a. in deTweede Kamer en Paleis Noordeinde, Ministerie van Onderwijs te Den Haag.

Producten

Verkocht

Ad Verstijnen

Advocaten

Verkocht

Ad Verstijnen

Indianen

€ 95,00

Ad Verstijnen

Paardrijden

Verkocht

Ad Verstijnen

Koninklijk