Ru van Rossem

Ru van Rossem is de bekendste Nederlandse etser uit de periode van de moderne kunst. Hij is geboren in Amsterdam (1924) en overleden in Tilburg (2007)

Hij volgde zijn opleiding aan het Rijksinstituut tot opleiding van Tekenleraren in Amsterdam (1941) en was zelf docent aan de Great Yarmouth College of Art and Design (1950) en de Tilburgse Aacademie voor Beeldende Vorming (1958).

Hij won in zijn leven belangrijke kunstprijzen zoals de gouden medaille van de Academia dell' Arte in Parma, de prijs voor grafiek op de Gorizia Bienale, de Europaïsche Kulturpreis en de gouden medaille tijdens de Bienale van Perugia in 1972.

Ru van Rossem was Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw en erelid van de prestigieuze Academia dell'arte e del Designo in Florence.

Zij werk bevindt zich onder andere in de collecties van het MoMA in New York, het Victoria and Albert museum in Londen, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Rijksprentenkabinet.

Naast de werken op onze website hebben wij een grote collectie die te zien is in onze galerie in Gouda (Westhaven 23). Uiteraard bent u daar van harte welkom op vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Producten

€ 750,00

Ru van Rossem

De tuin der lusten

€ 750,00

Ru van Rossem

Zwoele nacht aan het strand