Peter Odekerken

Peter Odekerken is een Nederlandse natuur- en architectuurfotograaf. Met zijn camera brengt hij de schoonheid van de buitenwereld naar binnen in interieurs. Zijn kunstwerken in beperkte oplage in plexiglas van museumkwaliteit hangen overal ter wereld op muren.

Het rauwe landschap zonder menselijke aanwezigheid heeft een grote aantrekkingskracht op Peter. Met zijn geavanceerde fototechniek legt hij de mooiste plekjes ter wereld vast op hele bijzondere momenten. Hij gebruikt technieken als een lange sluitertijd en een hoog dynamisch bereik om zijn werk een surrealistische uitstraling te geven. Zo creëert hij landschappen die herkenbaar zijn, maar toch een intenser en fantasievoller beeld geven.

Zijn vak is een bijzondere passie geworden en vraagt ​​soms weken voorbereiding en veel toewijding en doorzettingsvermogen. Peter reist vaak naar verre locaties en onder uitdagende omstandigheden om zijn artistieke visie te realiseren.

Met zijn werk legt hij twee uitersten vast, de 'schoonheid van de ongerepte natuur' en 'door de mens gemaakt'. Het is die schoonheid die we allemaal zouden moeten koesteren".

Producten

€ 950,00

Peter Odekerken

Erasmusbrug Rotterdam