Abstracte compositie 3

Title
Abstracte compositie 3
Technique
Frame
Nee
Color
Meerkleurig
Dimensions
100 x 65 cm
Price (incl. vat)
€ 175,00

About Abstracte compositie 3

Groot werk van Ernst Vijlbrief uit 1994. Inkt op papier en gesigneerd door de kunstenaar. Werk moet nog worden ingelijst. Dat verzorgen wij graag voor u via onze vaste lijstenmaker Star Frame uit Krimpen aan de Lek. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 175. Gezien de grootte van het werk leveren wij het, na inlijsting, af op uw huis- of kantooradres. Hiervoor brengen wij geen extra kosten in rekening.

Ernst Vijlbrief (1934-2010) was een veelzijdig en productief kunstenaar. Hij behoorde tot de avantgardeschilders van de jaren zestig. Zijn werk bestond uit spontaan 'geschreven' vegen, lijnen, kringen, spatten en vlekken. De kracht van zijn werk wordt vergeleken met de Cobra-schilders, met wie hij in de jaren 50 regelmatig exposeerde. Zijn opleiding genoot hij aan de Amsterdamse Kunstnijverheidsschool (voorloper van de Rietveld Academie) en de Academia di Porta te Florance. 

Ernst woonde een aantal jaren op Ibiza en werkte in Parijs, Londen, Florance en Milaan om zich daarna te vestigen in Amsterdam. Tijdens een lange reis door China maakte hij kennis met de leer van Tantra en begon eind jaren zestig met het maken van veelkleurige geometrische doeken en Chinees aandoende karakters op papier. Verder was hij lid van het genootschap "Kunstliefde" te Utrecht.